Velika Britanija dodijelila grant CIN-u

27.03.2007
Print Friendly, PDF & Email

Ambasada Velike Britanije u BiH je Centru za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva dodijelila grant u cilju podrške istraživačkom novinarstvu u BiH. Jednogodišnji grant omogućit će novinarima CIN-a da nastave pisati istraživačke tekstove namijenjene svim bh. građanima.

„Zahvalni smo Vladi Velike Britanije na podršci, koja ce nam omogućiti da nastavimo sa radom i pomognemo građanima BiH da razumiju sta se zaista dešava u našoj zemlji“, rekla je Leila Bičakčić, direktorica CIN-a.

„U narednom periodu CIN će se baviti temama koje mediji nerado obrađuju, a to su korupcija i organizovani kriminal. Sredstva koja nam je dodijelila Ambasada Velike Britanije pomoći će nam da ovaj težak posao radimo nesmetano”, rekla je Svjetlana Ćelić, zamjenica glavnog urednika.

CIN je nezavisna, neprofitna organizacija posvećena pisanju tekstova koji će građanima BiH pomoći da donesu odluke zasnovane na svim relevantnim informacijama. Centar je osnovan 2004. godine kao zajednički projekat Odsjeka za novinarstvo New York Univerziteta i Journalism Development Group LLC.

Objavljeno: 27.3.2007. godine

 

Print Friendly, PDF & Email
Preuzimanje sadržaja Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) dozvoljeno je uz obavezno navođenje izvora i povezivanje na www.cin.ba.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja je obavezno popuniti.

Bijeli hljeb

Energopotencijal u BiH

Javne nabavke