Uhapšen Fahrudin Radončić

25.01.2016
Print Friendly, PDF & Email

Delegat Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Fahrudin Radončić uhapšen je po nalogu Tužiteljstva BiH zbog sumnje da je ometao rad pravosuđa.

Fahrudin Radončić

Tužiteljstvo BiH predsjednika Saveza za bolju budućnost sumnjiči za ometanje pravosuđa. (Foto: Avaz)

Piše: Centar za istraživačko novinarstvo (CIN)

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine (BiH) danas je uhapšen Fahrudin Radončić, delegat Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Kako je priopćeno iz Tužiteljstva, Radončić je osumnjičen da je ometao rad pravosuđa.

Iako iz ove institucije ne žele davati dodatne informacije, poznato je da se Radončić spominje u sudskom procesu koji se vodi na Kosovu protiv Nasera Kelmendija, osumnjičenog za trgovinu drogom u BiH i ostatku Balkana, te za organizovanje ubistva Ramiza Delalića.

Radončić se u ovoj optužnici spominje kao jedan od članova kriminalne grupe koja je organizovala ubistvo Ramiza Delalića. U ranijem intervju za CIN negirao je bilo kakvu povezanost sa ovim slučajem, napominjući da on nije među optuženima.

Radončićevo hapšenje je uslijedilo 14 dana nakon što je uhapšen sekretar Ministarstva sigurnosti BiH Bakir Dautbašić, također zbog sumnje da je ometao rad pravosuđa. Sumnja se da je Dautbašić zastrašivao svjedoke i obećavao nedozvoljene koristi svjedocima u procesu protiv Kelmendija.

Dautbašić je kandidat Radončićeve stranke Savez za bolju budućnost (SBB) za ministra komunikacija i prometa BiH.

Objavljeno 25. 1. 2016.

Print Friendly, PDF & Email
Preuzimanje sadržaja Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) dozvoljeno je uz obavezno navođenje izvora i povezivanje na www.cin.ba.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja je obavezno popuniti.

Bijeli hljeb

Energopotencijal u BiH

Javne nabavke