Uhapšen Amir Zukić

17.02.2017
Print Friendly, PDF & Email

Generalni sekretar SDA osumnjičen je za udruživanje radi činjenja krivičnih djela i primanje mita za trgovinu uticajem.

Amir Zukić

Amir Zukić je generalni sekretar SDA od 2005. godine. (Foto: CIN)

Piše: Centar za istraživačko novinarstvo (CIN)

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić uhapšen je danas po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Sa Zukićem je uhapšen i njegov vozač Seid Fazlagić.

„Zukić je osumnjičen za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, te primanje nagrade i drugih oblika koristi za trgovinu uticajem“, potvrđeno je Centru za istraživačko novinarstvo u Kantonalnom tužilaštvu. Fazlagić je osumnjičen da je pomagao Zukiću u činjenju krivičnih djela za koja ga Tužilaštvo tereti.

Njih dvojica su uhapšeni u akciji „Bosna“. U istoj akciji su u augustu 2016. godine uhapšeni izvršni direktor u Javnom preduzeću „Elektroprivreda Bosne i Hercegovine“ (BiH) Esed Džananović, te još nekoliko osoba zbog nezakonitog zapošljavanja u „Elektroprivredi“ i drugim javnim institucijama.

Zukića i Fazlagića su uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

Amir Zukić je generalni sekretar SDA od 2005. godine. Aktuelni je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Na tu funkciju nije izabran direktno glasovima građana, nego je dobio kompenzacijski mandat.

Objavljeno 17. 2. 2017.

 

Print Friendly, PDF & Email
Preuzimanje sadržaja Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) dozvoljeno je uz obavezno navođenje izvora i povezivanje na www.cin.ba.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja je obavezno popuniti.

Bijeli hljeb

Energopotencijal u BiH

Javne nabavke