Uhapšen Amir Zukić

17.02.2017
Print Friendly

Generalni sekretar SDA osumnjičen je za udruživanje radi činjenja krivičnih djela i primanje mita za trgovinu uticajem.

Amir Zukić

Amir Zukić je generalni sekretar SDA od 2005. godine. (Foto: CIN)

Piše: Centar za istraživačko novinarstvo (CIN)

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić uhapšen je danas po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Sa Zukićem je uhapšen i njegov vozač Seid Fazlagić.

„Zukić je osumnjičen za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, te primanje nagrade i drugih oblika koristi za trgovinu uticajem“, potvrđeno je Centru za istraživačko novinarstvo u Kantonalnom tužilaštvu. Fazlagić je osumnjičen da je pomagao Zukiću u činjenju krivičnih djela za koja ga Tužilaštvo tereti.

Njih dvojica su uhapšeni u akciji „Bosna“. U istoj akciji su u augustu 2016. godine uhapšeni izvršni direktor u Javnom preduzeću „Elektroprivreda Bosne i Hercegovine“ (BiH) Esed Džananović, te još nekoliko osoba zbog nezakonitog zapošljavanja u „Elektroprivredi“ i drugim javnim institucijama.

Zukića i Fazlagića su uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

Amir Zukić je generalni sekretar SDA od 2005. godine. Aktuelni je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Na tu funkciju nije izabran direktno glasovima građana, nego je dobio kompenzacijski mandat.

Objavljeno 17. 2. 2017.

 

Print Friendly
Preuzimanje sadržaja Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) dozvoljeno je uz obavezno navođenje izvora i povezivanje na www.cin.ba.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja je obavezno popuniti.

Bijeli hljeb

Energopotencijal u BiH

Javne nabavke