Smijenjen direktor Ž RS

10.10.2007
Print Friendly, PDF & Email

Ljubo Pašalić, generalni direktor Željeznica Republike Srpske (Ž RS) smijenjen je u subotu 6. oktobra. Smjena je uslijedila kao rezultat dugotrajnih sukoba unutar Uprave i jednosedmičnog štrajka radnika koji je ostavio teške posljedice po ekonomiju zemlje.

Novi generalni direktor Petko Stanojević je do sada bio direktor Sektora vuče vozova. On je prvi rukovodilac koji je još 2001. godine podnio krivičnu prijavu protiv tadašnjeg generalnog direktora Ž RS Sretena Telebaka, optužujući ga za zloupotrebu položaja i privredni kriminal. Telebak trenutno očekuje suđenje.

Sindikat mašinovođa je organizovao štrajk kako bi smijenio Pašalića jer je, kako tvrde, radio na tome da ukine suspenziju Telebaku i vrati ga u Ž RS. Sindikat je imao podršku izvršnog direktora saobraćaja Milana Kikovića.

‘Napokon su, nakon dugo vremena, ŽRS na pravom kolosijeku a to ne bi bilo moguće bez podrške medija u BiH koji su pratili dešavanja’ kaže Stanojević.

Objavljeno: 10.10.2007. godine

Print Friendly, PDF & Email
Preuzimanje sadržaja Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) dozvoljeno je uz obavezno navođenje izvora i povezivanje na www.cin.ba.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja je obavezno popuniti.

Bijeli hljeb

Energopotencijal u BiH

Javne nabavke