Skica za bolji život – Video

24.05.2013
Print Friendly, PDF & Email
Povratak otpisanih

Kada su Bošnjaci i Srbi prije 14 godina počeli da se vraćaju u selo Lokve, od prijeratne imovine zatekli su samo plodno poljoprivredno zemljište. Sve je bilo razrušeno, ali ta plodna zemlja i dobra volja bili su dovoljan poticaj stanovnicima ovog multietničkog sela da se vrate i krenu sve iznova, bez ičije pomoći.

 

 

Labudice iz Mostara

Kako se prelazi ta imaginarna granica, koja postoji prije svega u ljudskim glavama, pokazuje i primjer baletskog udruženja Arabesque iz Mostara.

 

 

 

 

Kako je glazba probudila Stolac

Stolački orkestar Gradske limene muzike/glazbe doživio je svojih pet minuta slave u martu ove godine. Tada su pred televizijskim kamerama i uz skandiranje navijača, izveli državnu himnu uoči nogometnog meča između Bosne i Hercegovine (BiH) i Grčke.

 

 

 

Pišem ćirilicu, čitam latinicu

Obrazovni sistem u Brčkom pokazuje da djeca iz tri etničke grupe mogu zajedno pohađati nastavu na različitim jezicima i na svom pismu.

 

 

 

 

 

Od Kravice do Konjević Polja

Prosvjetni radnici u Podrinju bore se protiv podijela djece po nacionalnosti i traže način kako da jedni druge upoznaju bolje.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Preuzimanje sadržaja Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) dozvoljeno je uz obavezno navođenje izvora i povezivanje na www.cin.ba.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja je obavezno popuniti.

Bijeli hljeb

Energopotencijal u BiH

Javne nabavke