Odgođen štrajk mašinovođa RS

30.08.2007
Print Friendly, PDF & Email

Nakon što je Sindikat mašinovođa Republike Srpske (RS) zaprijetio štrajkom, Nadzorni odbor Željeznica RS (Ž RS) povukao je odluku o smjeni dvojice izvršnih direktora. Prema objašnjenu generalnog direktora Ž RS, Nenad Cvijanović i Milan Jovanović smijenjeni su zbog loših rezultata poslovanja. Prema riječima predstavnika Sindikata Cvijanović i Jovanović su dali nemjerljiv doprinos otkrivanju i sprječavanju organizovanog kriminala u Z RS, te imaju namjeru svjedočiti protiv Sretena Telebaka, bivšeg generalnog direktora protiv kojeg se vodi istraga zbog zloupotrijebe službenog položaja i počinjenog djela privrednog kriminala.

Iako je rukovodstvo usvojilo većinu zahtjeva sindikata, štrajk je odgođen na mjesec dana dok se ne ispuni posljednji zahtjev radnika – smjena generalnog direktora Ljube Pasalića, predsjednika Nadzornog odbora ŽRS Tome Grabovice i, člana nadzornog odbora Milka Gogića.

Predstavnici Sindikata također tvrde da su Grabovica i Gogić u sukobu interesa jer navodno bespravno koriste imovinu Željeznica RS.

Predsjednik Sindikata Simo Cvjetković kaže da svako mora biti odgovoran za svoje postupke i da će sva pitanja biti riješena na Skupštini akcionara, uz podršku ministra za saobraćaj i komunikacije.

Objavljeno: 30.8.2007. godine 

Print Friendly, PDF & Email
Preuzimanje sadržaja Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) dozvoljeno je uz obavezno navođenje izvora i povezivanje na www.cin.ba.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja je obavezno popuniti.

Bijeli hljeb

Energopotencijal u BiH

Javne nabavke