(Bosnian) Vrhovni sud FBiH zatrpan upravnim sporovima

Friday March 15th, 2013

Sorry, this entry is only available in Croatian.

Print Friendly, PDF & Email
The Center for Investigative Reporting in Sarajevo (CIN) work is available for free to all organizations that credit CIN as their source and link to www.cin.ba.

KOMENTARI


  • posavac says:

    Znatno bi se smanjila navala na Vrhovni sud i kantonalne sudove kad bi reviziju provodili stručni timovi, i to glavom, a ne nogama i lopatom kako to od njih zahtijeva ministar Helez. Sigurno će na kraju broj ponovo vraćenih izbačenih iz prava zapravo dovesti do kraha federalnog budžeta, jer po ovakvim postupcima skoro svi će “izveden iz prava” – kako neprimjeren eufemizam – dobiti pravo na jeednokratnu isplatu svih otkinutih mirovina. A tada će svi kukati kakav je “udruženi pothvat” protiv Federacije izveo njen “vatreni” zagovornik Helez!

  • Beganović Muhamed says:

    Vrhovni sud FBiH će biti zatrpan žalbama dok sudije istog suda po istoj stvari sude različito.Neka se bar uz kafu dogovore kako će suditi.Prilikom suđenja važnije su im odredbe općinskih odluka nego federalnih zakona.Kod njih ne važi načelo da svaki sud odnosno sudija u prvom redu mora da štiti Ustav i Konveciju o ljudskim pravima i osnovnim slobodama i tamo gdje ima nedoumica podnese zahtjev za ocjenu ustavnosti prije konačne odluke.

  • Bibic Jovo says:

    Vec sam se obracao strucnoj sluzbi Vrhonog suda fbih trazeci da mi odgovore na pitanje imam li pravo zalbe na odluku Kantonalnog suda po pitanju Tuzbe na Rjesenje o penziji. U presudi kantonalnog suda stoji da je ista presuda konacna i da nemam pravo zalbe na istu. Ovo Vas ponovo pitam i ujedno molim Vas odgovor na postavljeno pitanje? Zahvaljujem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Severance pay

Energy Prospects in BiH

Public procurement