CIN u finalu za nagradu Online Awards

14.09.2007
Print Friendly, PDF & Email

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva jedan je od finalista godišnjeg izbora za najbolji online medij u 2007. godini. Tekstovi koje je CIN objavio na temu sigurnosti hrane u BiH nalaze se među pet najboljih novinarskih članaka malih medijskih kuća iz cijelog svijeta u kategoriji istraživačkog novinarstva. Nagradu dodjeljuje Online News Association (ONA) pri Annenberg fakultetu za novinarstvo Univerziteta Južna Kalifornija u Los Anđelesu.

‘Čast nam je da smo ušli u uži izbor za ovu prestižnu nagradu’, rekla je Svjetlana Ćelić, zamjenik glavnog urednika CIN-a. ‘Ovo je dokaz da čak i mala zemlja kao što je BiH može proizvesti vrhunsko novinarstvo.’

Tekstovi ukazuju na to da bh. vlasti nisu poduzele adekvatne mjere kako bi zaštitile svoje građane od neispravne hrane. Od objavljivanja ovog serijala na stotine ljudi je završilo u bolnici zbog zdravstvenih problema izazvanih trovanjem hranom.

Dobitnik ove nagrade će biti objavljen na 8. godišnjoj konferenciji Udruženja za online medije (OJA) koja će se održati 19-og oktobra u Sheraton centru u Torontu.

Saopštenje za medije koje je ovim povodom objavila OJA možete pročitati na slijedećoj stranici: http://journalist.org/awards/archives/000773.php.  

Objavljeno: 19.9.2007. godine

Print Friendly, PDF & Email
Preuzimanje sadržaja Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) dozvoljeno je uz obavezno navođenje izvora i povezivanje na www.cin.ba.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja je obavezno popuniti.

Bijeli hljeb

Energopotencijal u BiH

Javne nabavke