CIN dobitnik nagrade za ravnopravnost u zapošljavanju

17.12.2017
Print Friendly, PDF & Email

CIN je prepoznat kao organizacija koja poštuje prava LGBTIQ populacije prilikom zapošljavanja.

LGBTIQ, CIN

Direktorica CIN-a Leila Bičakčić i amabasador Velike Britanije Edward Ferguson prilikom dodjela nagrada (Foto: Headhunter.ba)

Piše: Centar za istraživačko novinarstvo (CIN)

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) je dobio nagradu LGBTIQ Indeks jednakosti u zapošljavanju koju dodjeljuju UN Women i kompanija „The Headhunter“. Uz CIN ovu nagradu su u Bosni i Hercegovini (BiH) dobili „dm – drogerie markt“, British Council i Klix.ba.

Nagrade su dobitnicima uručili David Saunders, predstavnik UN Women ureda u BiH, ambasador Velike Britanije Edward Ferguson, ambasadorica Njemačke Christiane Hohmann i direktor „Headhunter“ Grupe Elton Ilirjani.

„Index se pripremao u privatnom sektoru, za privatni sektor, sa ciljem da dobijemo procjenu do koje mjere kompanije obraćaju pažnju na diskriminaciju i unapređuju ravnopravnost na radnom mjestu“, rekao je Saunders prilikom dodjele nagrada.

LGBTIQ Indeks jednakosti u zapošljavanju je projekt „The Headhunter“ Grupe i UN Women ureda u BiH. Cilj provođenja Indeksa je podizanje svijesti o problemima diskriminacije pripadnika LGBTIQ populacije na radnom mjestu i prilikom zapošljavanja, kao i povećanje ravnopravnosti, različitosti i drugih pozitivnih praksi u odnosu prema uposlenima i prilikom zapošljavanja.

Objavljeno 17. 12. 2017.

Print Friendly, PDF & Email
Preuzimanje sadržaja Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) dozvoljeno je uz obavezno navođenje izvora i povezivanje na www.cin.ba.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja je obavezno popuniti.

Bijeli hljeb

Energopotencijal u BiH

Javne nabavke