CIN dobitnik nagrade za ravnopravnost u zapošljavanju

22.11.2018
Print Friendly, PDF & Email

CIN je u konkurenciji sa 60 kompanija prepoznat kao organizacija koja poštuje prava LGBTIQ populacije prilikom zapošljavanja.

Leila Bičakčić

Nagradu je preuzela izvršna direktorica CIN-a Leila Bičakčić

Piše: Centar za istraživačko novinarstvo (CIN)

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) je dobio nagradu LGBTIQ Indeks jednakosti u zapošljavanju koju dodjeljuje kompanija „The Headhunter“ uz podršku organizacije „UN Women“. Svečana dodjela nagrada je održana sinoć u Hotelu „Evropa“ u Sarajevu na kojoj su pored CIN-a nagradu dobili i „dm – drogerie markt“, British Council i Represent Communications.

Kompanija „The Headhunter“ je vršila procjenu 61 bh. kompanije i ocijenila da samo par njih demonstrira konkretne politike i mjere kojima štiti i podržava dostojanstvo LGBTIQ osoba koje traže posao ili su već zaposlene.

Nagrade su dobitnicima uručili: David Saunders, predstavnik „UN Women“ ureda u Bosni i Hercegovini, Anders Hagelberg, ambasador Švedske, Christiane Hohmann, ambasadorica Njemačke, i Matthew Field, ambasador Velike Britanije.

Index jednakosti predstavlja sistem rangiranja koji određuje koliko kompanije poštuju prava i dostojanstvo LGBTIQ populacije prilikom zapošljavanja, obuke, razvoja te prakse zapošljavanja, općenito.

CIN je istu nagradu dobio i 2017. godine.

 

Print Friendly, PDF & Email
Preuzimanje sadržaja Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) dozvoljeno je uz obavezno navođenje izvora i povezivanje na www.cin.ba.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja je obavezno popuniti.

Bijeli hljeb

Energopotencijal u BiH

Javne nabavke