CIN dobio novinarsku nagradu

09.07.2014

Priča “Visoka cijena krova nad glavom” osvojila je USAID-ovu nagradu

Dodjela nagrade

Novinarke CIN-a Jovana Kljajić, Maida Salkanović i Sadeta Fišić dobitnice su novinarske nagrade. (Foto: CIN)

Piše: Centar za istraživačko novinarstvo

Centar za istraživačko novinarstvo iz Sarajeva (CIN) dobitnik je USAID-ove novinarske nagrade za priču “Visoka cijena krova nad glavom”, u kojoj su Maida Salkanović, Sadeta Fišić i Jovana Kljajić otkrile slučajeve zlostavljanja djece u nekim hraniteljskim obiteljima. Nagrada je dodijeljena danas u sklopu USAID-ovog Projekta jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini (SGIP BiH).

Dodjela nagrade Predstavnik USAID-a Christian Haupt i ministar rada i socijalne politike FBIH Vjekoslav Čamber uručili su novinarima priznanje za njihov rad. (Foto: CIN)

“Članak CIN-a pomogao je u izradi Nacrta javne politike o udomiteljstvu”, rekao je tom prilikom Christian Haupt, direktor ovog projekta.

Nagrada je dodijeljena za najbolju novinarsku priču na temu kreiranja javne politike u oblasti vaninstitucionalnog udomiteljstva djece i odraslih osoba bez adekvatnog roditeljskog i porodičnog staranja.

Druga nagrada pripala je novinaru Alemu Dediću iz sedmičnog lista „Novo vrijeme“, za priču “Da kuća bude dom”, a treće mjesto osvojio je novinar Mirsad Bajtarević sa BH radija 1.

Ocjenjivački žiri su činili Jasmina Selimović iz Udruženja „Familija“ iz Tuzle, Ljiljana Zurovac iz Vijeća za štampu u BiH, Milkica Milojević iz Udruženja „BH novinari“, Eldin Karić iz Centra za razvoj medija i analize (CRMA) i Antonio Prlenda iz projekta SGIP.

Objavljeno 09. 7. 2014.

Print Friendly, PDF & Email
Preuzimanje sadržaja Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) dozvoljeno je uz obavezno navođenje izvora i povezivanje na www.cin.ba.

KOMENTARI


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja je obavezno popuniti.

Bijeli hljeb

Energopotencijal u BiH

Javne nabavke